fbpx

Povezava Family linka z iPhonom

Moja pot do digitalnega nadzora nad otrokovo uporabo naprav se je začela z Google Family Link, brezplačno aplikacijo od Google. Cilj je bil preprost: uporabiti to orodje za nadzor nad otrokovo Apple napravo. Family Link omogoča staršem, da na daljavo upravljajo dostop do aplikacij, spremljajo čas uporabe in zaklepajo naprave, ko je čas za spanje. Slišalo se je kot nalašč za to, kar sem potrebovala.

Vendar, ko sem poskusila vzpostaviti povezavo, sem naletela na zid. Kljub obljubam se je izkazalo, da Google Family Link in Apple naprave niso najboljši prijatelji. Ure iskanja po spletu, gledanje vodičev in brskanje po forumih so bili zaman. Precej frustrirajoče je bilo spoznati, da ta brezplačna rešitev ni bila rešitev za moj problem in se dejanko sploh ne da povezati iPhona z aplikacijo Family link. Nekateri zapisi sicer trdijo, da bi bilo mogoče, če imaš mobilni telefon 11 ali več, ampak hči ima model 11 in ni bilo mogoče.

Tako sem ugotovila, da vprašanje ni v orodju samem, ampak v tem, kako Apple in Google igrajo (ali bolje, ne igrajo) skupaj. Na koncu je bila moja želja po enostavni, brezplačni rešitvi za nadzor nad otrokovo uporabo naprave nekako naivna.

Izkušnja me je prisilila, da sem preučila druge možnosti in orodja, ki bi lahko delovala z Apple napravami. To ni bila pot, ki bi jo izbrala, ampak je bila potrebna. Na koncu dneva sem spoznala, da čeprav Google Family Link ni bil prava rešitev za moj primer, obstajajo druge strategije in orodja, ki lahko pomagajo.

Našla sem aplikacijo KidsloxKidslox je aplikacija za nadzor staršev, ki omogoča staršem, da nadzorujejo in omejujejo uporabo mobilnih naprav svojih otrok. Z Kidsloxom lahko starši nastavijo časovne omejitve za uporabo naprave, blokirajo neprimerne aplikacije in spletne vsebine ter zaklenejo napravo na daljavo. Aplikacija je zasnovana tako, da deluje tako na napravah iOS kot Android, kar omogoča družinam, da uporabljajo enotno rešitev za upravljanje digitalne uporabe ne glede na tip naprave. Kidslox ponuja tudi možnost nastavitve različnih profilov za različne otroke, kar staršem omogoča prilagajanje omejitev glede na starost in potrebe vsakega otroka posebej.

Aplikacija je sicer plačljiva in ob uporabi enega mobilnega elefona znaša 40€/leto. Ampak kakorkoli- na dolgi rok hčerki (pa tudi sebi) delam veliko uslugo- in to je najbolj pomembno.

Londji- Zavezanost trajnosti in inovativnosti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

My Cart
Zapri Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Categories